waterstof energie

Waterstof van afval  

Milieu wetenschappers zoeken zonder te stoppen naar groene en propere brandstof. Tot nu toe hebben ze veel energie en talent gestopt in waterstof brandstof, omdat wanneer waterstof verbrandt wordt, is de enige uitstoot waterdamp. Het is dus een groot voordeel dat het verbranden van waterstof geen koolstofdioxide produceert. Klaarblijkelijk is waterstof veel minder vervuilend in de lucht omdat het kleine pijpachtige vervuiling uitstoot. Ingenieurs aan de universiteit van Leeds zijn bezig met te werken aan een project, met waterstof in het achterhoofd. Ze zijn een energie efficiënt waterstof productie systeem aan het ontwerpen dat milieu vriendelijk is, met een verschil. Ze gaan proberen om waterstof te onttrekken van afval materialen. Deze materialen kunnen plantaardige olie zijn, maar ook het glycerol bijproduct van biodiesel. Ze trachten naar de hoog pure waterstof gebaseerde brandstof die kan gebruikt worden voor energie productie op grote schaal. Ze zijn ook bezig met het ontwerpen van waterstof cellen voor laptops of andere draagbare apparaten. Een som van vier honderd duizend Britse pond werd gegeven door de “Engineering and Physical Sciences Research Council” in een samenraapsel van 12 instituten gekend als de “SUPERGEN Sustainable Hydrogen Delivery”

Dokter Valerie Dupont van de “School of Process, Envoronmental and Materials Engineering” deelt zijn gedachten over toekomstige waterstof brandstoffen. “Ik voorzie een tijd waarin de processen die we nu onderzoeken kunnen helpen om er zeker van te zijn dat waterstof de voornaamste brandstof is. We onderzoeken de haalbaarheid van het maken van een uniek energie efficiënte methode van waterstof productie die lucht gebruikt, in plaats van branders om het bulk product op te warmen. Ons huidig onderzoek zal de onderhoudbaarheid van dit proces verbeteren en zijn koolstof uitstoot verminderen.”

waterstof energie

Waterstof is hoofdzakelijk aangenomen als een proper en groen alternatief voor fossiele brandstoffen, maar het is kostelijk om het te produceren. Als we conventionele manieren van waterstof produceren volgen, dan stoot het broeikasgassen uit. Ingenieurs aan de Universiteit van Leeds richten zich op deze punten. Het systeem dat zij ontwikkelen is het “Unmixed and Sorption-Enhanced Steam Reforming”. Ze combineren afval producten met stoom om waterstof los te laten. Dit proces is opmerkelijk goedkoper en properder dan de huidige methoden, en het is meer energie efficiënt.

Ze gebruiken een katalytische reactor voor het mixen van waterstofcarbonaat gebaseerde brandstof van planten of afval bronnen. Afval wordt gemengd met stoom om waterstof te produceren. Koolstofdioxide en overtollig water zijn een bijproduct. Het water wordt gecondenseerd door koeling zonder al teveel vijven en zessen en de koolstofdioxide wordt verwijderd door een vast opslorpend materiaal.

Dokter Dupont laat zijn zorg uit over de koolstof inhoud: “Het wordt meer en meer belangrijk voor wetenschappers om technologieën te verzinnen om de vrijgelaten koolstofdioxide te limiteren. Dit project brengt ons een stap dichter bij deze doelen – het moment dat we technologieën hebben die ons toelaten om waterstof duurzaam te produceren, zal de infrastructuur om het te onderhouden groeien.

“We geloven er sterk in dat deze geavanceerde stoom hervorming processen een groot potentieel hebben om te helpen bij het opbouwen van een waterstof economie. Onze primaire focus is nu om er zeker van te zijn dat we de materialen – om de gewenste reactie te katalyseren en om de koolstofdioxide te vangen – opnieuw en opnieuw kunnen gebruiken zonder hun bruikbaarheid te verliezen.

energie vergelijken zakelijk
Accountmanager vacature