Pure Arganolie van Mogador Cosmetics – het vloeibare Marokkaanse goud

arganolie

Arganolie, wat is het, wat doet het en waar moet je voor uitkijken?

Arganolie wordt in verdunde vorm veel gebruikt in beautyproducten zoals shampoo en crèmes. Pure arganolie haar hersteld pluizend en droog haar en brengt glans aan terwijl pure arganolie huid je verzekert van een jonge en stralende huid. Omdat de olie droog is, wordt het snel in de huid opgenomen en is het dus geschikt voor alle huidtypes. Je kan arganolie kopen in verschillende winkels en ook online, en de prijzen lopen vaak erg uiteen. Maar wat is arganolie, wat doet arganolie en hoe onderscheid je echt van nep?

Wat is arganolie?

Arganolie wordt geteeld in Marokko en komt van de arganboom in de gaarden van zuidwest Marokko. De vruchten aan de bomen verzorgen de olie en voor een liter olie heb je 30 kilo vruchten nodig. Dit is dus een intensief proces en arganolie wordt dan ook niet voor niks Marokkaans goud genoemd. Pure arganolie ruikt nootachtig en fris. Mogad’or arganolie is gegarandeerd puur en origineel.

Wat doet arganolie?

Behalve arganolie huid en arganolie haar, heb je ook arganolie voor andere doeleinden omdat het een boel positieve eigenschappen bevat. Het bevat onder andere vitaminen en mineralen, zoals vitamine E en F. Ook bevat arganolie essentiële vetzuren en omega 3 en 6, caroteen en fenolzuur. Pure arganolie is dan ook erg geschikt voor huid en haar, maar ook als bescherming van de huid en lippen tegen kou en UV stralen, littekens kan je er mee verminderen en striemen voorkomen of herstellen, het werkt als behandeling tegen acne, eczeem en psoriasis, je kan het als nagelverzorgingsproduct gebruiken en als massage olie. Mogador Cosmetics verkoopt pure echte arganolie zodat je van al deze voordelen gebruik kan maken.

Hoe onderscheid je echte arganolie van neppe arganolie?

Ten eerste is er de geur en de consistentie. Als het niet sterk ruikt en het is vet, dan is de kans dat het neppe arganolie is of verdund. Producenten van echte arganolie, zoals Mogador Cosmetics, vermelden altijd op het etiket dat de olie 100 procent puur is en uit Marokko komt. De regel is simpel, omdat arganolie intensief is om te maken, moet je er ook meer voor betalen. Wil je arganolie kopen, zoek dan een producent met een prijs die dit ook weergeeft. Goedkope aanbiedingen kan je dus het beste vermijden. Met Mogad’or arganolie in je kast kan je er van op aan dat je de originele pure olie in huis hebt.

Arganolie kopen ?