de onafhankelijke energievergelijker

De Onafhankelijke Energievergelijker

Zakelijke Energie: De Onafhankelijke Energievergelijker

Wat is nou eigenlijk de beste keuze als het einde van je zakelijke energiecontract in zicht is: verlengen bij je huidige energieleverancier of overstappen naar een ander? De beste keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Maar wat is dat dan? Geen stress, de Onafhankelijke Energievergelijker geeft je twee tips zodat jij altijd de beste prijs voor je gas en stroom betaalt.     

Het eerste wat jij je waarschijnlijk afvraagt is wat de goedkoopste optie is. Het antwoord dat ik daarop kan geven is dat het niet zo zwart-wit ligt. De energiemarkt werkt namelijk als volgt:

Wanneer jij nieuwe klant wordt bij een zakelijke energieleverancier via een online energievergelijker ga je actietarieven betalen. Die gelden gedurende de looptijd van je zakelijke energiecontract. Loopt dat contract op korte termijn af en wil je verlengen bij je huidige energieleverancier, dan ga je over op verlengingstarieven.

Actietarieven zijn vaak goedkoper dan verlengingstarieven, omdat zakelijke energieleveranciers met die tarieven nieuwe klanten willen aantrekken. Maar daarop bestaan ook weer uitzonderingen, want sommige energieleveranciers willen je ook graag als klant behouden en bieden daarom via ons platform een scherp verlengingsaanbod aan. Maar hoe kom je er nou achter of verlengen of overstappen voor jou het beste is?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen… Daarom mijn twee tips!

Tip 1: vergelijken

Stel dat je een auto koopt van een paar duizend euro, kies je dan voor de eerste de beste verkoper die een goed verhaal heeft of kijk je of andere aanbieders hetzelfde aanbod hebben maar dan voor een lagere prijs? Ik betaal liever niet onnodig teveel en zou daarom voor het laatste gaan. Voor je zakelijke energiecontract is dit ook de beste methode. Vergelijken dus!

Dat word je makkelijk gemaakt met een online zakelijke energievergelijker. Het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers staat overzichtelijk bij elkaar, zowel de actieaanbiedingen als het verlengingsaanbod. Heb je ook nog per mail of telefonisch van je zakelijke energieleverancier een aanbod ontvangen, dan kun je die naast de aanbiedingen in de vergelijker leggen. Let wel op dat je vergelijkt met hetzelfde energieverbruik.

Door op deze manier te vergelijken weet je precies wat voor jouw bedrijfssituatie de voordeligste optie is.

 

energieadviseur zzp
Tip 2: niet rechtstreeks verlengen

Nu mijn tweede tip. Bij het verlengen van je zakelijke energiecontract heb je wellicht de neiging om je energieleverancier te bellen en naar het verlengingsaanbod te vragen. Ik adviseer je om toch nog even verder te kijken. Want wanneer jij de energieleverancier aan de telefoon hebt, biedt hij niet zulke scherpe verlengingstarieven als wanneer je via ons platform het verlengingsaanbod aanvraagt.

Hoe kan dat nou? Ten eerste heeft de OEV scherpe verlengingstarieven onderhandeld met de zakelijke energieleverancier. Ten tweede gaat een energieleverancier via de online vergelijker op deze manier de concurrentie aan met andere leveranciers. Als het verlengingsaanbod veel duurder uitvalt dan de actie-aanbiedingen van concurrenten, raakt de energieleverancier zijn klant kwijt. Met een scherp verlengingsaanbod behoudt hij zijn klant wellicht. Zo simpel werkt het.

Ga naar de Onafhankelijke Energievergelijker